top of page
  • Skribentens bildJorgen Hamle

Surolle: En Hantverkstradition som Förtjänar "P" Märket för Hållbarhet och Kultur bevarande

Uppdaterat: 19 nov. 2023

Surolle: En Hantverkstradition som Förtjänar "P" Märket för Hållbarhet och Kulturbevarande

Välkommen till en värld där tradition möter hållbarhet. Idag ska vi uppmärksamma ett företag som inte bara värnar om vår natur och kulturarv, utan också förtjänar att uppmärksammas för sitt arbete: Surolle. Vi på PYJAMA är stolta över att lyfta fram Surolle som en förebild för vårt "PYJAMA Peace Life" märke.


Surolle representerar en obruten tradition av "Vardagsslöjd" - handgjorda bruksföremål som berikar vardagen med en bit av historien och naturen. Deras skedar, skärbrädor, burkar och smörknivar är inte bara köksredskap; de är en manifestation av hantverksskicklighet och hållbar design. Varje föremål från Surolle är skapat med omsorg och precision, vilket gör dem till livslånga följeslagare.


En av nycklarna till Surolles framgång är deras användning av krokvuxet material. Genom att följa fibrernas naturliga riktning skapar de inte bara starka och hållbara föremål, utan också vackra och unika. Deras smörknivar, exempelvis, är tunna och smäckra med en svikt som ger en unik användarupplevelse.


Surolles skärbrädor är ett annat exempel på deras innovativa syn på hantverk. Genom att förstå hur virket beter sig i kontakt med vatten, har de skapat en skärbräda som är både funktionell och estetisk. Med en sida för skärning och en annan för servering, kombinerar de praktisk användning med en elegant design.


Krympburkarna och kåsorna är ytterligare exempel på Surolles skicklighet. Dessa föremål är inte bara bruksföremål, utan också kulturella symboler som bär på historier och traditioner från det förflutna.


Alla Surolles produkter är målade med konstnärslinoljefärg, en detalj som visar deras engagemang för kvalitet och hållbarhet. Detta användande av traditionella metoder och naturliga material är i linje med PYJAMAs värderingar om hållbarhet och miljöansvar.

Att uppmärksamma Surolle är inte bara en hyllning till deras hantverk, utan också ett sätt att inspirera andra företag och individer att värna om vår natur och kulturarv. Genom att stödja företag som Surolle, bidrar vi alla till en mer hållbar och kulturellt rik framtid. läs mer på https://www.surolle.se/slojd/


Hos PYJAMA är vi stolta över att kunna uppmuntra företag som Surolle. Genom vårt "PYJAMA Peace Life" märke, strävar vi efter att lyfta fram och belöna de som arbetar för en hållbar och ansvarsfull framtid. Tillsammans kan vi göra en skillnad och skapa en bättre värld, inte bara för oss själva utan även för kommande generationer.


16 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page